Forum dotycznące gry Wolni Farmerzy
W tym wątku, każdy może zadać dowolne pytanie związane z produktami uprawianymi bądź otrzymywanymi z farmy Nie ważne, czy było one wcześniej już gdzieś zadane czy też nie. Mile widziane są rady bądź wskazówki bardziej doświadczonych farmerów
Zapraszam !!!
Użytkownik
Ostatnio często sadzę rzodkiewki i później sprzedaje je za ponad 1 ft na targu. Czy ten system jest dobry, jeśli chodzi o zarobki?
Wszystko zależy od czasu jaki możesz poświęcić na grę. Jeśli masz czas i jesteś cały czas na kompie to ok.Nastawiasz minutnik i siejesz:) U mnie to się nie sprawdza. Ja siadam 2x dziennie więc sadzę coś co rośnie dłużej tak ok. 8-14 godzin, np. kartofle, bławatki, słonecznik itp.. Sprzedaję też drożej a rzodkiewkę , ogórki kupuję na targu bo są tanie. Niestety kupuję też wełnę , sery, miód ale to do czasu kiedy będę mogła kupić drugą farmę. Chociaż myślę o specjalizacji. Nie da rady uprawiać wszystkiego na raz. A za uzyskane pieniądze ze sprzedaży kupię potrzebne dla mnie produkty. Może inni inaczej myślą i robią Należy wymieniać się pomysłami i wybrać najbardziej pasujący dla siebie:)
Użytkownik
No tak , akurat u mnie z dostępem do komputera jest bardzo dobrze. Wakacje są, więc ogólnie cały czas jestem
Użytkownik
Hmm pomyślmy.
Zioło:
Na 1 pole wchodzi 30 ziół, zbiory są 4x większe, czyli 120. Na targu zioło w przybliżeniu kosztuje ~8 ft. 120*8= 960 ft
Rzodkiewki:
Na 1 pole wchodzi 120 rzodkiewek, zbiory są 4x większe, czyli 480. Na targu sprzedamy za około 1ft. 480*1 = 480 ft
Rzeczywiście 2x więcej kasy zyskuję za zioła dzięki za podpowiedź
ja osobiście robię to tak a więc mam 10 pól + 1 pole jajka i 3 kłębki ale to nie ważne na których na noc sieje malinki wychodzi to tak 480x10 4800 - (1200 na sadzonki ) = 3600x ok 6.80 = 24480ft następnie w ciągu dnia sieje zioła a więc 10x 120 = 1200 - 300 = 900 ziół na handel 900x 8ft średnio =7200ft reasumując dziennie wychodze ok 31680 i zastanawiam sie czy nie pozbyć sie jajek i kłębków wełny
W swoim czasie również zajmowałem się produkcją kłębków wełny Posiadałem 13 przędzalni
Plusy? Nie musimy często wchodzić na farmę i to chyba tyle... Minusów zaś jest więcej
Zbiór raz na trzy dni, dzienny dochód na poziomie 14 000 ft, nuuudddyyyy itp.
NIE POLECAM!!!
http://www.farmerzy.puma.pomorze.pl/
Wprowadzcie dane, i macie gotowe wyliczenia, co sie oplaca
Punktowo, jak i zarobkowo